Return to Litt om Japsedeler.no

FEIL PÅ AIRBAG

Airbag

Rattstamme inneholder elektriske forbindelser til airbag på førersiden som er innspunnet i en kabelsnelle. Denne kan bli skadet når rattet dreies. Om denne skaden oppstår kan dette føre til at airbag på førersiden blir deaktivert. Airbag vil dermed ikke bli utløst ved en kollisjon.

TILBAKEKALLING:

Toyota innkalte eiere av Hilux-modeller som var fra 2005 og utover og gjorde utskiftning i airbag. Man kan imidlertid ikke utelukke at kabelsnelle trenger utskiftning selv for kjøretøy som har fulgt opp anbefalingen fra Toyota og foretatt oppgraderingen. Det er fremdeles etterspørsel etter delen hos Hilux-eiere i Norge. De fleste kjøretøy som er aktuelle har VSC (Vehicle Stability Control). Delenumre for kabelsnelle med og uten VSC er ulike.

I hovedsak er Toyota Hilux kjøretøyene fra denne perioden i Norge er laget i Sør-Afrika eller Thailand. Tilbakekallingene gjelder ikke for modellene som er laget i Thailand. Det kan som kjent forekomme importerte utgaver i Norge som er laget i Japan og disse er også omfattet av feilen. I Europa ble kjøretøyer tilbakekalt i Norden samt 15 andre land. Også Toyota Rav 4 III (produsert fra 2005) hadde dette problemet.

FEILMELDING:

Feilmelding / varsellampe som da kan lyse i dashbordet er varsellampe for airbag:

Toyota vasellampe ABS

Airbag Takata

En feil i opplåsingsmekanismen i airbag kan forårsake en ukontrollert oppblåsning når denne blir aktivert. Dette kan føre til at skarpe metallbiter blir kastet ut og kan potensielt sett forårsake skade på person. Inntrenging av fuktighet i gassen som driver fram opplåsningen kan føre til at denne blir degradert og dette blir regnet for å være årsaken til den voldsomme opplåsningen. Dette gjelder for kjøretøy med airbag produsert av japanske Takata.

TILBAKEKALLING:

Dette ble en del av en større tilbakekalling for både Toyota, Honda og Nissan fra 2011 og utover. Toyota Hilux fra denne perioden i Norge var for det meste produsert i Thailand og Sør-Afrika og var generelt ikke rammet av dette. De fleste av kjøretøyene i Europa dette gjaldt var produsert i Japan. Man må imidlertid være oppmerkom på at det kan finnes kjøretøyer i Norge som er importert og som kan ha blitt inkludert i innkallelser. Toyota skal ha sendt ut tilbakekalling på alle de aktuelle kjøretøytene som har de aktuelle systemene fra Takata installert. Også Toyota Yaris var innbefattet i denne saken. De aktuelle modellene som ble levert i Europa skal ha blitt produsert i Japan fra 2011-2014 og innkallelsene gjaldt her Norden samt 7 andre europeiske land.

Japanske Takata airbager gjenstand for masseinnkallelse.
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com